gallery/sivo

Boris Brejcha:

„Отношението към феновете е най-важното нещо!“

https://ravetogether.bg/wp-content/uploads/2018/07/boris-brejcha-768x512

Boris Brejcha се превърна в един от най-вълнуващите артисти на нашето време. Неговият минимал – техно стил е възхваляван от фенове по целия свят и той продължава да свири на най-престижните фестивали и клубове. В свое интервю с EG той споделя за бъдещите си проекти, за живота си и за отношението му към публиката:

– Здравейте, Борис, благодарим, че разговаряте с нас. Имате забързан тур от Европа, Южна Америка и след това отново Европа, как се приготвяте за такъв интензивен график?

– Благодаря, че ме поканихте. Ами … да, това е като малка конкуренция всеки път, но мисля, че намерих добър план за себе си. Най-важните неща са сънят и добрата храна. Нашата агенция се грижи за пътя и гарантира, че има достатъчно време за почивка. Предполагам, че това не е възможно, защото графикът е наистина интензивен, но през повечето време тя работи много добре. Да бъдеш здрав е винаги първият избор на всяка резервация.

– След няколко месеца ще пускате на най-стария техно фестивал на открито в Германия – Love Family Park, какви са очакванията Ви за това специално събитие?

– Както винаги, нямам никакви очаквания. Това е най-добрият начин да изпитате един фестивал / клуб, когато пускате там за първи път. Ако винаги имате големи очаквания, в крайна сметка може да бъде разочаровани. Ето защо не мисля за това твърде много. Отидете в потока и вижте какво ще се случи. Това е моята стратегия през цялото време. Aз съм много нервен, 1-2 часа преди да пускам. Постоянно е така. Тогава … банята е най-добрият ми приятел.

– Ходили ли сте някога на Love Family Park като зрител?

– Честно казано, не. В миналото не бях рейвър. Преди да продуцирам и изпълнявам музика, никога не съм ходил в клуб или фестивал. Това не беше моят начин на живот. За мен беше много по-спокойно да се срещам с приятели, но всъщност трябва да кажа, че наистина обичам да правя партита и аз също ходех на други партита в свободното си време като гост. Обичам да танцувам. Това е най-любимият ми спорт в момента.

– Споделяте сцена с артисти като Chris Liebing, Pan-Pot, Dixon, Maceo Plex и Ricardo Villalobos, имате ли някакво влияние върху вашата еволюция като артист?

– Не, моите влияния идват от Stephan Bodzin и Der Dritte Raum, когато бях дете и започнах да продуцирам собствената си музика, също от Armin van Buuren и Paul van Dyk. Аз се опитвах да продуцирам много транс музика в началото, преди да премина към минимал и техно. Имаше една точка, когато транс музиката стана малко скучна за мен и техното беше толкова по-свежо по това време. Днес аз съм напълно влюбен в техно музиката. Но за да стане по-интересно, трябва да има докосване на елементите на транс. Това е начина, по който продуцирам.

– Маската ви е важен елемент от вашите изпълнения. Каква е историята и значението зад нея?

– Маската идва като случайно нещо. Първото ми участие в живота беше в Бразилия. Мислех, че трябва да направя нещо различно, защото там имаше толкова много хора. Мислех за карнавала в Рио де Жанейро, че всеки има хубав костюм, докато прави парти. Така че реших да търся в мрежата най-доброто решение за мен. Маска, която най-добре представя моя музикален стил. Тогава намерих маската на жокера. От тогава винаги пускам с маската. Няма дори значение зад себе си, но ми харесва атмосферата, когато изпълнявам с нея.

– Имат ли социалните медии променен подход към вас? Как се отнасяте към вашите фенове?

– Винаги съм в контакт с моите фенове. Отговарям на всяко едно съобщение във Facebook, Instagram и др. Така че, за мен няма промяна. Социалните медии правят това по-лесно за комуникация. Харесва ми. Феновете ми го обичат. И така трябва да се отнасяте с феновете си, защото те са най-важните хора.

– Вашият списък с продукции датира от 2006 г. трябва да сте „FCKNG SERIOUS“, когато става дума за студио време?

– Да, аз наистина обичам да продуцирам музика. Един или два трака за една седмица са лесни за работа. Винаги съм бил по-скоро човек, който седи в къщи и продуцира, вместо да свири на сцената. Ако трябваше да реша, щях да си остана у дома. Но, разбира се, аз наистина обичам да пътувам и да свиря на сцената. Искам да кажа, че да видите реакциите на тълпата, когато свирите собствената си музика е просто невероятно и пускам 100% собствената си музика от началото на кариерата ми, това ме прави още по-специален.

– Говорейки за вашия лейбъл, „FCKNG SERIOUS“, развил ли се е както се очаква от гледна точка на визия и музика?

– Да. Не очаквахме много, когато започнахме. Първото намерение беше да издадем каквото ни хареса. Но ако погледнем сега … ще видим последните 2 години и това, което направихме през тях. Това е повече от впечатляващо. Ние сме само малък екип и сме правили турнета толкова много пъти по целия свят в: Бразилия, Мексико, Аржентина, Индия и цяла Европа. Хората крещяха „Fckng Serious“ на участията. Също така пуснахме много добра музика и направихме наистина хубав „Fckng Serious Europe Tour Bus“ миналата година с Nightliner. Мисля, че не мога да се оплача! Лейбъла работи повече от перфектно през последните 2 години. Ние сме малко семейство, близки приятели, което го прави още по-приятно.

– Има ли нови продукции, излизащи през лятото?

– Сигурен съм, че да, има много неща в ход. Планирам да направя следващия си албум тази година и някои сингли. Разбира се, ние планираме повече издания от нашите изпълнители: Ann Clue, Deniz Bul и Thedream. Освен музикалните издания, вече планираме втори „Bus Tour“. Този път ще го направим само във Франция. Пътувайки 14 дни през Франция и правейки може би 6 или 8 шоута. Ние се съсредоточихме върху моите “ Boris Brejcha Showcases “ тази година, което ще се случи в Европа, но най-вече в Германия. „Showcase“ е комбинация от моята музика и произведени визуални образи, с много светлини и големи LED екрани. Следващите участия ще бъдат в Берлин, Кьолн, Аугсбург, Хамбург и Будапеща.

– Напоследък видяхме много артисти да говорят за депресия и как пътуването се отразява на личния им живот и психическото здраве. Били ли сте някога в трудни периоди по време на кариерата си? Можете ли да предоставите съвет на онези, които преминават през това?

– Всъщност мисля, че съм щастлив след 10 години пътуване. Но винаги се опитвам да запазя спокойствие и почивка. Спя, колкото е възможно повече, не ям боклуци, ако е възможно и отсядам в красив хотел. Мисля, че всички реагират по различен начин. Някои хора могат да се справят повече, а някои по-малко. През миналата година имах една малка ситуация – върнах се от 4 седмична обиколка в Южна Америка и след 5 дни трябваше да летя до Австралия за още едно голямо турне, 2 дни преди да заминем в Австралия, започнах да се разболявам. Отидох при лекар и той ми каза, че имам нещо като грип и трябваше да почивам, след това анулирахме обиколката, когато чух, че е 100% отменена, вече не бях болен. Имах тази ситуация един път и аз не искам да я имам отново. В момента вече се грижим за нашите артисти и вече имаме собствен план да свирим през 2019 г. Просто правете повече празници и студентски дни-вече имаме ваканции през 2019 г. от януари до края на март. Сигурен съм, че ще го разширим и в бъдеще. Бях шокиран, когато чух новините за Avicii. Здравето е най-важното в живота! Никакви представления или пари не могат да бъдат по-важни.

– Имате ли някакви планове или проекти, различни от музиката? Къде си се представяте в бъдещето?

– Всъщност имам толкова много планове в съзнанието ми. Направих списък, който ми напомня през цялото време. Но все още нямам план. След Djing-а мога да направя много. Продуцираме тракове за други изпълнители, правим ремикси, разширяваме нашия Fckng Serious label, правим майсторски класове или правим мастеринг. Има толкова много неща, които мога да правя. Също така бих искал да създам музика за игри или филми в бъдеще. Това би било масивно и все още е малък сън.

Източник: https://ravetogether.bg/